”NOW” – gospel med ett
helt unikt sound

Immanuel Gospel släpper nu sin 6:e skiva, NOW, och tar med den ett nytt steg. Med ett starkt låtmaterial från körledaren Åsa Wännström och flera av körens medlemmar har Immanuel Gospel producerat en skiva med ett helt unikt och eget sound. Influenserna kommer från till stor del från dagens r’n’b och soul – men i grunden står kören stadigt i den traditionella gospeln, gärna med afrikanska inslag. I de personliga texterna speglas det som kören fått uppleva på hemmaplan och på sina många turnéer, bland annat i Sydafrika och USA.

- Vissa mognar sent och den 16-åriga Immanuel Gospel är först nu redo att göra eget material. Allt har sin tid och nu känns det som om vi faktiskt har ett och annat att berätta, säger Åsa Wännström.

På NOW samarbetar Immanuel Gospel med bland andra Frieda Darvel som blev känd genom att gå från att leva som hemlös på gatorna i Sydafrika till ett genombrott i talangtävlingen Popstars. Frieda studerar under hösten 2007 på Kulturama i Stockholm.

NOW
Även den amerikanske gospelpersonligheten Calvin Bridges och jazzstjärnskottet Anna Christoffersson, Grammisnominerad 2007, medverkar på skivan.

NOW släpps i oktober, men under arbetet med skivan har kören hunnit med att göra många andra stora framträdanden. Immanuel Gospel har under sommaren medverkat i bland annat TV 4:s Sommarkrysset och på stora scenen på festivalen Hoodsfred i Kista. Under hösten jobbar kören tillsammans med Anders Glenmark på soundtracket till filmerna om Arn (premiär juldagen) och med Christer Sjögren på Världens Barn-galan som sänds på STV den 12/10.

Informationsmaterial
Immanuel Gospel - NOW.pdf

Högupplösta bilder

5mb    1mb


© 2007 Immanuel Gospel info@immanuelgospel.se       www.immanuelgospel.se
Besöksadress: Immanuelskyrkan, Kungstensgatan 17, Stockholm, T-Rådmansgatan
Postadress: Immanuelskyrkan, Box 6588, 113 83 Stockholm